- GUPUS HISTORIE -

Få gårder har så veldokumentert historie som Gupu. Pollenanalyser tyder på at det var jordbrukere her for 3000 år siden, men at det så grodde igjen. Sikker bosetning fant sted omkring år 0 til 400 med avbrudd til ca. år 700 da gården ble drevet til svartedauen. I ødetiden som fulgte ble gården brukt som seter, bl.a av Asker og Sem, og senere under Vøyen Gård i Bærum.

 

Torgeir Gupu tok gården i bruk på slutten av 1600- tallet og gården har blitt drevet av 8 generasjoner Gupu siden den gang. Serveringen på gupu startet fra privat stue rundt omkring 1930 og har sett stor suksess siden. Mye av suksessen kan takkes Olga Gupu og hennes to døtre Else og Anny som arbeidet hardt for å glede sultne turgåere som et tillegg til den vanlige gårdsdriften hvor de alle tok stor del.

I 1990 fikk Randi som 8. generasjon i Gupuslekten kjøpt gården av Bærum kommune etter å ha drevet gården siden 1989, da hun overtok gården etter sin bestemor Olga Gupu. Randi døde høsten 2014 og gården gikk til hennes andre ektemann Steinar Johnsen. I februar 2017 overtok Randis sønn Vegar Peikli gården og Gupu er endelig tilbake i familien.

Kafeen på Gupu har blitt drevet at Casey Gilbertson og Anette Haave Åsheim siden august 2015.

 

Serveringen på Gupu fortsetter i samme ånd  som før og mange av oppskriftene er fortsatt de samme. I tillegg finner du nå en Gupu Sunn meny med sunnere og allergivennlige oppskrifter- alt hjemmelaget.  OG- Etter familiens ønske er nå Gupu-kaka endelig tilbake! 

 

Velkommen inn!